Smartphones avslöjar socialbedrägeri

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 12, 2018

Smartphones avslöjar socialbedrägeri

Din Smartphone är en ilska och klassens största rakhyvel är iPhone. Alla smartphones på marknaden kan upptäcka var du sover, vilket sätt du går till och från jobbet, vilka webbplatser du besöker och vilka personer du är i kontakt med.

I Sverige har mobilkunder rätt att få tillgång till all data som registrerats av sitt svenska telekomföretag , men den Canon-powered Apple iPhone är mer stängd än tidigare Stasi-arkiv från Östtyskland.

Svenska telekomföretag är enl. Svensk lag skyldig att informera om allt de vet om dig och som ser till din vardag. Till exempel - Skatt och PET - men kan telekomföretag aldrig åläggas att lämna ut information som är förhindrad av mobiltelefontillverkare - Om du begår bidragsfusk eller annan brottslighet bör göra det med en iPhone!

iPhone skvaller inte annat än svälja ännu allt om dig
Apples strikta integritetspolicy för att skydda mobilkunder mot många nationella-over paternalistiska lagar, men äpplet från Apple är kanske mer ruttet än någon annan tyranisk statsmakten när det gäller registrering av Privacy - Mängden data som utbyts mellan iPhones och Apples servrar är många gånger större än vid någon annan mobil märke (Ofta är flera hundra megabyte dataöverföring)

Apple bestämmer vad som helst för användningen av dina personuppgifter (Apple är långt ifrån lag och rätt) ; Dina uppgifter kan i princip säljas och bearbetas för "Gud och alla" inkl. SKAT. Bara en sak är säkert; Dina personuppgifter kommer knappt att rädda världen, men i gengäld är de värda mycket pengar - frågan är så enkel; Vem betalar mest och vem som får ut det mesta av dina uppgifter?

Företag kan snurra diamanter för att veta vad du är intresserad av och vilka internetmedier du använder. Detta gör det möjligt för dem att manipulera sina annonsannonser så att de verkar så trovärdiga som möjligt för dig. Även myndigheter - särskilt skatt - kan ha ett intresse av att höja täcken och upptäcka bidragsfusk, svartarbete och ekonomisk brottslighet - Med en smartphone i handen, du är allmän egendom och föremål för alltför smart reklam ... vill du verkligen rättigheter och möjlighet att skydda du? Ja, du har

Allmänna råd 

a) personer som tränar bidragsfusk är - allt annat lika - bäst med en iPhone (risken för datadelning, åtminstone). 

b) Bakers och andra människor med krokiga är - allt annat lika - bäst med en Android eller Windows Mobile.

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor