Samsung Galaxy S9 och S9 + - de viktigaste nyheterna

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 19, 2018

Samsung Galaxy S9 och S9 + - de viktigaste nyheterna

Samsung Galaxy S9 och S9 + lanserades idag vid en enorm händelse på Mobile World Congress i Barcelona. Båda telefonerna kan beställas redan nu och de är klara till försäljning från och med 16 mars. Guide till Galaxy S9 och S9 + med de viktigaste specifikationerna och funktionerna.


Både Samsung Galaxy S9 och S + blir två av de mycket stora mobiltelefonerna här 2018 och Samsung förväntar sig även att sälja i mer än 40 miljoner exemplar - det är tre miljoner mer än S8-serien. Det har funnits nya funktioner för den nya S9-serien, men priset har också ökat. Vi tar en närmare titt på de viktigaste nyheterna om den nya S9-serien och du kan även se de första priserna på Galaxy S9 och S9 +.

Samsung Galaxy S9 och S9 +: Funktioner och specifikationer

Design

När det gäller design har S9 inte varit mycket med avseende på S8, men fingeravtrycksskannern har glatt flyttat under kameran och sitter inte bredvid höger som på S8. Denna position gjorde det mycket lätt att smörja optiken på kameran på S8.

Det är faktiskt den viktigaste förändringen på designen på en mobiltelefon som också är vattentät - det kan vara 30 minuter i 1,5 meter djupt vatten.

användargränssnitt

Samsung Galaxy S9 levereras med Android 8.0, den senaste versionen av Android och tillsammans med en ny kraftfull Samsung och 4GB RAM, garanterar den ett lätt snabbt gränssnitt, förbättrad batterilivslängd och bättre säkerhet på din mobil.

Gränssnittet är också repat för Samsungs egna appar och widgets, vilket är bra. Sammantaget verkar S9 ha ett användargränssnitt som är uppskruvat riktigt bra - enkelt och effektivt.

display

Det har varit nästan ingenting om skärmen jämfört med S8-serien, men betyder inte så mycket - det är fortfarande en mycket bra skärm. 5,8 eller 6,2 tum, S9 och S9 + kommer in respektive. Upplösningen är skarp och skärmen reagerar super snabbt på tryck.

Skärmen skyddas också av Gorilla Glass 5, som är den mest slitstarka varianten av skärmskyddet.

kamera

Den största nyheten på kameran i S9 är att den kan spela in video i super slow motion på 960 bilder per sekund och det har bländare F / 1.5 - vilket innebär att det kan ta mycket ljus i bilderna även när du är i mörkret omgivningar.

Det är dock S9 +, som har den största och bästa nyheten, den har dubbla kameror. Det kan användas för att fånga väldigt vackra porträtt och makrobilder - bakgrunden blåses tack vare hjälp av en kamera, medan föremålet i förgrunden är skarp och klar tack vare den andra kameran.

Kan den ersätta en sann DSLR-kamera? I vissa fall ja!

Skapa din egen avatar med AR Emojis

Det var förväntat att S9 skulle få en form av animojis som vi vet från iPhone X och det fick det också med AR Emojis. Principen är i grunden densamma som på iPhone X - du kan använda former och saker för att skapa din egen avatar och skanna ditt ansikte i animerade klipp och videor som kommer att bli en "levande" emoji. 

Pris på Samsung Galaxy S9 och S9 +

Samsung Galaxy S9 har ett vägledande pris på 6 699 kronor, medan S9 + har ett vägledande pris på 7 499 kronor. Ganska dyrt, det behöver inte vara för att du faktiskt kan få Galaxy S9 till cirka 6 250 kr med en månadsabonnemang och Galaxy S9 + för knappt 7 000 dollar med en månadsabonnemang. 

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor