Så får du ut mesta möjliga av din iPhone 7

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 05, 2018

Så får du ut mesta möjliga av din iPhone 7

Utan tvekan en av de bästa telefonerna i 2016 har iPhone 7 säkert mycket att erbjuda. Apple har emellertid ställts inför kritik mot handenheten, som åtminstone endast innehåller överstiga förbättringar på iPhone 6.

Jämför mobilabonnemang.

Ändå, medan designen och den övergripande användarupplevelsen inte har förändrats drastiskt, kommer iPhone 7 med några väldigt användbara nya funktioner som skiljer det från sina föregångare.

Men vad är de? Läs vidare för våra topp 10 tips om hur du kan få ut mesta möjliga av din iPhone 7.

1. Kontrollera meddelanden diskret

IPhone 7 gör det otroligt enkelt att kontrollera dina meddelanden med funktionen Raise to Wake. Allt du behöver göra är att dra telefonen ur fickan eller lyft upp den och det kommer att aktivera displayen kort och visa eventuella meddelanden och meddelanden.

Så du kan kontrollera om någon har textat dig utan att ens trycka på hemknappen, vilket är perfekt om du försöker diskret kontrollera din telefon under ett möte / middag med svärföräldrarna.

För att aktivera Raise to Wake, gå till "Settings", välj "Display and brightness" och växla Raise to Wake on.

2. Se till att du inte missar en anmälan

Raise to Wake är bra, men det är beroende av att du kontrollerar din telefon. Om du emellertid alltid saknar e-postmeddelanden och texter kan du aktivera iPhone 7-kamerans blixt att blinka på och av när du får en meddelande.

För att aktivera meddelandets flash-funktion, gå till "Inställningar" och välj "Allmänt". Gå sedan till "Tillgänglighet" och aktivera "LED-blixten för varningar".

Var bara medveten om att telefonens batterilivslängd kan ta lite av en hamra om blixten ständigt går.

3. Använd Wi-Fi och mobil data samtidigt

Du kan komma åt gratis Wi-Fi ganska mycket vart du än går, med kaféer, tågstationer och restauranger som alla erbjuder tjänsten och de flesta nätverk som tillhandahåller gratis Wi-Fi-hotspots över hela landet. Tyvärr kan offentlig Wi-Fi vara ganska opålitlig.

Men istället för att bli frustrerad genom att titta på din webbläsare oändligt växla mellan laddningsskärmen och ett timeout-meddelande, kan iPhone 7-användare använda Wi-Fi Assist för att använda deras månatliga datortillägg samtidigt.

För att aktivera Wi-Fi Assist, gå till "Inställningar" och välj "Mobil data" och slå sedan på "Wi-Fi Assist" -alternativet.

Var bara medveten om att använda Wi-Fi Assist kommer att äta i din datautgift.

4. Gör din telefon barnvänlig

Så, du är i din väns hus och de har ett ungt barn. Vid någon tidpunkt kommer du att dra ut din telefon, antingen för att kontrollera fotbollsspel, skicka en text eller titta på tiden.

Som ett magpie, kommer barnet att dras direkt till din glänsande enhet. Innan du har haft tid att dölja din telefon kommer de att vara framför dig med stora, pleading ögon och klibbiga, utsträckta fingrar.

Detta scenario är nästan omöjligt att undvika, så det är bäst att vara beredd. Lyckligtvis har iPhone 7 en rad olika alternativ som hjälper dig att överlämna din älskade telefon med förtroende.

Gå bara till "Inställningar" och välj "Begränsningar". Härifrån kan du inaktivera viktiga appar, som Siri, AirDrop och iTunes. Du kan också förhindra installation och radering av appar.

Om barnet sannolikt kommer att använda din telefon utan tillsyn, kan du också förhindra att filmer över ett visst betyg laddas ned, och till och med begränsa vilka webbplatser de kan bläddra igenom.

5. Skicka texter utan att låsa upp din telefon

Om du någonsin får några super brådskande texter (som ett erbjudande om gratis mat till exempel) har du verkligen inte råd att slösa bort värdefulla sekunder att låsa upp din telefon innan du svarar. iPhone 7-ägare kan vara riktigt snabba av märket med sina svar, tack vare Apples uppdaterade låsskärms widgets.

Allt du behöver göra är att trycka på ett mottaget meddelande på låsskärmen och ett fönster visas så att du kan svara direkt.

Så du förmodar förmodligen samma problem som vi är. Vad händer om en otillförlitlig vän eller familjemedlem får tag i din telefon? Med tanke på att du kan läsa och svara på en text medan telefonen är låst kan du inte se din meddelandehistorik utan att låsa upp den och därmed begränsa den mängd skada som en prankster kan göra.

6. Ta bort en halvtypad text genom att skaka telefonen

Vi har alla skrivna texter vi skulle älska att skicka men då tycker vi bättre om det. IPhone 7 gör det super lätt att censurera dig själv genom att ge handenheten en snabb skaka. En popup visas sedan, vilket ger dig möjlighet att radera hela texten.

7. Skjut 4K-videor eller 60 ramar-per-sekunders (FPS) -videor på iPhone 7

En av standout-funktionerna hos iPhone 7 är dess förmåga att skjuta Full HD-videor med 60 bilder per sekund, samt Ultra HD 4K-upplösning. Men som standard spelar iPhone 7 video på Full HD-upplösning, på bara 30 FPS. Vilket är fortfarande ganska bra att vara ärlig.

Om du vill ta riktigt professionella bilder, gå till "Inställningar" och välj "Foton och kamera". Här kan du ändra ramarna per sekund och slå på Ultra HD 4K. Det finns också många andra alternativ för att ändra videoupplösning och hastighet, så leka med dem.

8. Redigera Live Photos

Live Foton är inget nytt. IPhone 6s, 6s Plus och iPhone SE har alla kommit med Live Photos stöds. Men, iPhone 7 är den första handenheten som låter dig redigera dem.

Om du inte är bekant med den här funktionen kommer Live Photos att ta 1,5 sekunder av video före och efter det. Om du vill aktivera Live Photos öppnar du kameran och väljer den lilla ikonen som ser ut som ett fyrverkeri, mitt på den övre verktygsfältet. Den lyser gult när den är aktiverad.Om du vill redigera dina Live-bilder i åtgärd, letar du igenom dina vanliga foton i appen Foton. När du sveper igenom dina bilder visar Live Photo-animationen en delad sekund och stoppar sedan. För att se det hela, 3D Tryck på fotot genom att trycka fast och hålla på bilden.


Du får då möjlighet att redigera dina Live Photos. Du kan beskära dem, lägga till ett filter, justera färger och belysning, eller använd till och med auto-justeraren i toppen till höger.

9. Stoppa folk som vet att du har läst sina texter

När du öppnar en text, är iPhones inställda att automatiskt skicka ett läskvitto till avsändaren för att låta dem veta att du har öppnat det. Så, i grund och botten om du vill låtsas att du inte har sett en text så att du inte behöver svara, kommer din iPhone att berätta tales om dig till avsändaren som du försöker ignorera. Lysande.

Tack vare iPhone 7 kan du stänga av det antingen för alla dina meddelanden eller för specifika kontakter du hellre inte vill använda text.

Om du vill behålla ett mysterium med alla dina kontakter, gå till "Inställningar", välj "Meddelanden" och stäng av "Skicka läskvitton".

Om du bara vill stänga av det för specifika kontakter (som din chef / svärmor / irriterande lilla bror), gå till din konversation med dem i Meddelanden och välj symbolen "i" längst upp till höger. Sedan stäng av "Skicka läsk kvitton" och klicka på "Klar" för att spara. Så nu kommer den irriterande kontakten aldrig att veta när du har läst sina texter.

10. Ladda din iPhone 7 och anslut dina hörlurar samtidigt

Kom ihåg tillbaka 2015 när vi kunde ladda vår iPhone och lyssna på musik samtidigt? Vi tog bara den funktionen helt för givet.

Snabbspolning 12 månader och här är vi och bekämpar en ständig strid mellan att ladda vår telefon och ansluta våra hörlurar tack vare Apples kontroversiella drag för att ta bort hörlursuttaget från iPhone 7.

Lyckligtvis måste du dock inte kompromissa. Det finns faktiskt massor av adaptrar där ute som gör att du kan ansluta både dina hörlurar och din laddare samtidigt. Även om det här betyder att man ringer ut för en, är de flesta relativt billiga, och om du gillar att lyssna på din musik när telefonen är inkopplad är det definitivt värt investeringen.

4G mobilabonnemang