Renoverade telefoner: vad betyder det?

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 01, 2018

Renoverade telefoner: vad betyder det?

Termen "renoverad telefon" hänvisar i allmänhet till ett pre-owned handset som har skickats tillbaka på grund av ett fel och har reparerats för återförsäljning.

Jämför mobilabonnemang

Inte alla telefoner som beskrivs som renoverade var dock i ett skede felaktigt. Några nätverk och återförsäljare klassificerar "renoverade telefoner" som telefoner som returnerades av kunder som ändrade sig inom 30-dagars avkylningsperiod efter att de anmält sig för ett kontrakt.

Innan de säljs, har alla renoverade telefoner granskats noggrant och testats för att de ska vara i full fungerande ordning.

Test som utförs av säljaren inkluderar vanligtvis om batteriet laddar och kontrollerar knapparna och kamerorna fungerar. Säljaren kommer också att verifiera ljudkvalitet och skärmrespons, samt hur telefonen ansluts till Wi-Fi och 3G / 4G.

I enlighet med dataskyddslagen kommer säljaren att torka alla data på telefonen säkert. Så för alla ändamål börjar du på nytt.

Några renoverade telefonsäljare uppdaterar handenheten till den senaste versionen av operativsystemet som driver det.

Ska jag köpa en renoverad iPhone?

Låt oss möta det, en iPhone har varit den mest mångsidiga tekniken under det senaste decenniet. Men tyvärr kommer de med en prislapp att matcha. Så om du tittar på att få en iPhone men inte vill spendera en förmögenhet, kan det vara ett bra alternativ att köpa en renoverad iPhone.


Var kan jag köpa en renoverad iPhone?

När du köper en renoverad iPhone rekommenderar vi alltid att du använder en välrenommerad återförsäljare. Lyckligtvis säljer de flesta av de mest kända brittiska leverantörerna nu renoverade telefoner på månadsavtal. Kolla in våra val av de mest renoverade kontraktstelefonerna.

Om du vill köpa en renoverad telefon direkt, finns det många ställen att titta på. Mobila specialister som Carphone Warehouse och Direct Mobiles lager ett stort utbud av renoverade iPhones, medan populära webbplatser som Amazon och eBay också kommer att ha ett stort utbud att välja mellan. Var noga med att du läser det lilla trycket för att kontrollera vilket villkor det är innan du köper det.

Du kan även köpa en renoverad iPhone direkt från Apple.

Köpa en renoverad iPhone: en fallstudie

Vi beställde en renoverad iPhone 6s och iPhone 7 från Direct Mobiles.

Som du noterar från bilderna, kom de här inte i originalförpackningen och kom istället in i generiska vita förpackningar.

De omfattade inte laddare, hörlurar eller stiftet du behöver för att öppna telefonen och sätta in SIM-kortet.

Lightning Connector-kablarna som du hittar i rutan om du köpte telefonerna nya saknades också.

Så du måste stumpa extra för att få tag i dem. Om du inte har gamla som hänger runt, så är det.

Några nicks och repor, men? Tja, under rättsmedicinsk inspektion märkte vi den minsta fläcken högst uppe på baksidan av iPhone 7. Men vi var tvungna att se väldigt svårt att se det.

Omvänt såg iPhone 6s perfekt. Om du hade placerat den bredvid en riktigt ny 6-tal och fick oss att berätta skillnaden a la Pepsi Challenge, hade vi blivit stumpade.

Återigen tillbringade vi en vecka med dem för teständamål. Vi fick en dags fulla användning av iPhone 7 på en full laddning och ungefär sex timmar eller så från 6-talet. Båda arbetade med den typ av blixt du förväntar dig av en ny handenhet också.

När du köper en förhandsägd telefon från Direct Mobiles får du inte en tillverkargaranti.

Men du är täckt av en 12 månaders garanti från Direct Mobiles, så du har lite möjlighet om ett fel blir uppenbart någonstans längs linjen.

Ska jag köpa en renoverad Samsung-telefon?

För forskningsintressen köpte vi en renoverad Samsung Galaxy S7 Edge och helt ny utgåva av samma telefon från mobilephonesdirect.co.uk.

Så vad var skillnaden? Vad saknade vi om att köpa en nästan ny telefon? I huvudsak ingenting alls.

Till höger i bilderna här är en nyklart, helt ny S7 Edge.

Till vänster är den renoverade modellen. Inrymt i en identisk Samsung-märkt låda, kom den renoverade telefonen fri från fläckar, nicks eller repor på skärmen eller kroppen. Det är verkligen lika bra som nytt.

I lådan för den renoverade S7 Edge fanns en officiell Samsung-laddare, Samsung-hörlurar, instruktioner och en PIN-kod för att öppna SIM-facket. Dessa var alla identiska med de som levererades med den nya handenheten.

Den renoverade telefonen torkades också helt, så det finns ingen spår av den tidigare ägarens data. Eller några intima bilder som du verkligen inte vill se.

Vi använde telefonerna i en vecka och i den tiden fann den renoverade telefonen att vara lika snabb och smidig som den nya. Från kameran till skärmens känslighet var allt i full fungerande ordning. Och vi fann ingen skillnad i batteriets livslängd heller.

Det är kanske inte för förvånande att renoverade telefoner från mobilephonesdirect.co, Storbritannien är ett bra köp.

En del forskning visar att de tidigare ägda telefonerna återförsäljarklassen som renoverad har använts i högst 14 dagar, innan de returneras av en kund som ändrade sig.

De återvände inte på grund av att de var felaktiga, så det finns ro i det. Och de har testats av ingenjörer innan de vidareförsäljs.

Det är också värt ingenting att återförsäljarens renoverade telefoner kommer med en 12 månaders garanti. Om du inte väljer en iPhone som är i vilket fall din garanti är sex månader.

Men med tanke på att du kan hämta ganska bra hörlurar för inte mycket mer än £ 10 på Amazon, det är något vi kan leva med.

När det gäller prissättning är det säkert pengar att spara genom att välja en renoverad telefon.

Vi hittade en överenskommelse från mobilesphonesdirect.co.uk som fick dig 3 GB av data och obegränsade samtal och texter för 32 pund per månad, utan någon kostnad för handenheten. Det innebär att du, under ett 24-månaders kontrakt, betalar totalt 768 £.

Om du hade köpt telefonen helt ny från O2s hemsida med samma ersättningar, skulle du titta på att betala 40 kr per månad, plus 9,99 kr före telefonen. Vilket, under det 24-månaders kontraktet, skulle ge dig totalt £ 969.

Så det är en besparing på totalt £ 201. Vilket innebär att du kan boka en citybreak eller den spa helgen du har lovat dig själv.

Renoverade telefoner: Fördelar och nackdelar

"Ska jag köpa en renoverad telefon?" Är en fråga som Mobillo Tech ofta ställs på via sitt Twitter-flöde och på Facebook. Vi kan inte fatta det beslutet för dig. Men här är vad du behöver veta för att hjälpa dig att klara dig.

Med vissa märken och återförsäljare kan du göra betydande besparingar, speciellt om du inte har något emot om du har den senaste handenheten.

När du köper från ett stort nätverk eller en etablerad återförsäljare får du en garanti, som vanligtvis är 12 månader.

De kommer också att innehålla en laddningskabel eller laddare.

Det garanteras inte om du kommer att få andra tillbehör som ursprungligen fanns med telefonen, till exempel hörlurar.

Du får definitivt inte den ursprungliga förpackningen. Renoverade telefoner brukar komma i vanliga lådor eller nätverksmärkta förpackningar. Så du kommer inte riktigt ha den trevliga känslan av att unboxing en helt ny telefon. Men om du lyckas spara pengar på affären, kan det inte störa dig.

Var kan man köpa renoverade telefoner

Massor av nätverk och specialiserade telefonhandlare säljer renoverade telefoner, inklusive O2, Vodafone och Mobilephonesdirect.co.uk.

Du kan också hämta en renoverad telefon från auktionssidor, återförsäljare och specialåterförsäljare som Envirophone.

Du kan ta en titt på våra renoverade telefonavtal på vår jämförelsessida.

Hur mycket billigare är renoverade telefoner?

Det beror på. Med nyare handenheter, särskilt iPhone 6 och iPhone 6s, är det ofta mycket litet, om någon, prisskillnad mellan renoverade telefoner och helt nya. Så du kan lika bra köpa helt nytt.

Men med vissa märken kan du definitivt spara pengar.

Till exempel vid skrivetiden var den totala prisskillnaden under ett tvåårskontrakt mellan en renoverad Samsung Galaxy S7 på EE och en helt ny på EE omkring 100 kronor. Det är för samma månatliga utsläppsrätter.

Du kan också spara pengar om du säger att du vill ha en iPhone men är inte kramad om det är en ny version. Utgått modeller, som iPhone 5s, kan han ha mycket billigt på renoverade telefonkontrakt.

Har renoverade telefoner en garanti?

Garantier med renoverade telefoner beror på var du köper dem.

Köp från ett större nätverk eller återförsäljare, som är de enda renoverade telefonleverantörerna vi har på Mobillo, och du får 12 månaders garanti.

Så är fallet med O2. Och det gäller även Vodafone och Carphone Warehouse dotterbolaget Mobiles.co.uk.

Köp från en näringsidkare på eBay eller Amazon och de kommer också vanligtvis att erbjuda en garanti på upp till 12 månader.

Om du köper från en enskild / privat säljare snarare en näringsidkare på eBay är processen att få återbetalning mer komplicerad och kan bero på den skriftliga beskrivningen av telefonen i noteringen.

Vad är bättre renoverat eller använt?

Man med två telefoner dataöverföring

Om en telefon beskrivs som renoverad och du köper den från ett nätverk, en etablerad återförsäljare eller en näringsidkare på auktionsplatsen, kan du vara säker på att telefonen har testats, rengjorts, torkats och omfattas av en garanti. Så du har sinnesro på alla sätt.

Begreppet "använt" är svårare att definiera, så du måste vara försiktigare. Det brukar gynnas av privata säljare på auktionssidor och kan betyda allt från några repor, till misshandlade av frekventa droppar.

Enligt eBay: s användarvillkor kan ett felaktigt objekt fortfarande returneras till en privat säljare inom 30 dagar för återbetalning.

Renoverad telefoner betyg

Dataöverlåtande hjälte bildar personer som använder telefoner

Alla renoverade telefoner ges en betyg som speglar deras skick. Det finns ingen universellt tillämpad standard för betygsättning, så det är bäst att kolla innan du köper.

Men som tumregel gäller graderna från A-D och bryter ned så här:

Grade A. Det här är lika nytt som nästan helt nytt. I bästa fall kommer det att bli en telefon som returneras inom 30-dagars avkylningsperiod, så är det för alla ändamål fortfarande en helt ny telefon. I värsta fall kommer det att visa försumliga tecken på slitage.

Grad B. Förvänta det udda chipet eller repet, men inget för fult.

Grade C. Renoverade telefoner gradvis "C" kommer kanske ha upp till fem fläckar och kommer att se ut som de har använts.

Grad D. En uppgraderad telefon i klass D kommer att brytas på något sätt, kommer att se ut som begagnad och kommer att ha använts väl.

De flesta nätverk säljer endast betyg A-C. Du kan få betyg D-telefoner från några renoverade telefonhandlare på eBay, men även de rekommenderar att du bara köper en om du själv kan reparera telefoner.

För att komplicera saker ytterligare använder vissa nät sina egna betygssystem. O2, till exempel, gynnar betygen "Perfect", "Nearly Perfect" och "Perfectly Fine".

Men där nätverket använder sitt eget system kan du vanligtvis hitta en nyckel som förklarar betyg på deras webbplats.

Månadens mobilabonnemang