Mobil vid betalning? Prisskillnader på 72 procent!

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 15, 2018

Mobil vid betalning? Prisskillnader på 72 procent!

På mobiloperatörer kan du köpa mobiltelefoner till en betalning på 12, 18 och 24 månader. Du betalar vanligen ett mycket litet pris för telefonen idag, medan telefonens balans är fördelad under de närmaste 12, 18 eller 24 månaderna. Dessutom meddelar telekommunikationsbolagen att avbetalningsplanerna är kostnadsfria och räntefria, och med liten information meddelar telekommunikationsbolaget att erbjudandet kräver att ett mycket stort mobilpaket köps med, till exempel;

Teleföretag tenderar att vara billiga, men är ofta mycket dyra

Telecom företag avbetalnings arrangemang kan framstå som mycket billig, men när - det finstilta - blåses upp i stor storlek minskar värdet av erbjudandet avsevärt - Få danskar nämligen inte behöver så mycket; Tal, Data och SMS / MMS, vilket betalningssystemet ofta kräver.

- Att köpa mobil på avbetalning kan snabbt leda till att du måste betala mycket dyrt för mobil användning du aldrig använder - Den genomsnittliga prisskillnaden mellan den billigaste och dyraste hyrköp schema över 12 månader är galen 72 procent, och ju längre betalningsperiod, desto större prisskillnader.

Mobil vid betalning - Det här är det faktiska priset uppbyggt

 • Priset för att konfigurera den obligatoriska mobilabonnemangen.
 • + Lägsta pris för mobilanvändning under de första sex månaderna.
 • + Avgifter och avgifter som är kopplade till telefonen under obligationsperioden.
 • + Det pris som betalas för mobiltelefonen idag.
 • = Telefonens lägsta pris
 • + Återstående belopp inkl. avgifter och avgifter på telefonen från den sjunde månaden till slutet av avbetalningsperioden.
 • + Priset för mobilanvändning inkl. månadsavgifter och avgifter efter obligationsperioden.
 • = Mobiltelefonens faktiska pris och priset för mobiltelefonanvändning under avbetalningsperioden.

Listan förutsätter att du fortsätter med det tillhörande mobilabonnemanget under hela avbetalningsperioden. OBS! Om du efter övergångsperioden - vanligtvis sex månader - byter till den optimala mobilabonnemangen för dig, kan du ofta spara betydande belopp.

Ovanstående är alla faktorer som påverkar det faktiska priset på mobiltelefoner över avbetalningsperioderna. 12, 18 och 24 månader (mobilpris + det pris som det faktiskt kostar att använda telefonen med tillhörande mobilabonnemang) . Vi kontrollerar kontinuerligt alla priser på telefoner och jämför även priserna på mobilabonnemang.

Hur får man det bästa övergripande priset på telefoner

Innan du köper mobil på avbetalning bör du alltid ta hänsyn till det månatliga priset på mobilabonnemanget som följer avbetalningen. Annars riskerar du att köpa katten i väskan. Här är några tips om hur du får det bästa övergripande priset på telefoner.

 • Kontrollera vilka mobila paket som erbjuder rabatter på önskad mobiltelefon.
 • Bestäm hur länge du vill behålla ditt mobilpaket (tills uppsägning eller längre) .
 • Köp din mobil med ett mobilpaket som passar din mobiltelefonanvändning och där det totala priset under den period du vill behålla ditt mobilpaket är det bästa.

Om du vill ha det bästa totala priset för mobiltelefoner och mobilanvändning, gå alltid till mobilens faktiska pris under 12 månader. Det pris du betalar idag är ofta relativt högt men du kommer troligen att spara tusentals dollar på mobilanvändning över 12, 18 och 24 månader.

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor