Min kärlek / hatrelation med glasbaserade smartphones

Skriven av Oscar Karlsson - April 10, 2018

Min kärlek / hatrelation med glasbaserade smartphones Från den snygga designen från den senaste iPhone till de skraj och snygga fodralen du kan hitta, ser utseendet på de enheter vi bär med ofta en direkt återspegling av vår egen personliga stil, eller åtminstone den stil vi skulle vilja skildra till världen runt omkring oss. Jag kommer inte att ljuga, jag är en av de som köper en telefon för sitt utseende. Visst, specs, kamerakvalitet och en telefons övergripande mjukvaruupplevelse spelar en viktig roll i mitt köpbeslut, men om en enhet inte ser bra ut, kommer jag helt enkelt inte att köpa den. Naturligtvis var det enda undantaget från denna regel T-Mobile G1. Min första smartphone, HTC Magician, var en fantastisk hårdvara för sin tid. Den sportade ljusgrå aluminiumpaneler på framsidan och baksidan som jag senare bytte till svart eftersom jag skrapade telefonen upp ganska bra efter några droppar. Det skulle ha varit lättare att hålla telefonen i ett fall hela tiden för att skydda sin finish, men varför skulle jag vilja dölja utformningen av en telefon som var olik vilken annan enhet då? T-Mobile G1 Snabbspolning nästan ett decennium och sakerna ser väldigt annorlunda än de gjorde 2004. Smartphones är överallt och deras byggmaterial har utvecklats från billig plast till polykarbonater med mjukt tryck, till aluminium i rymdkvalitet och slutligen till glas. Ur en rent estetisk syn ser smartphones bättre ut än de någonsin har. Den nya Samsung Galaxy S9 kanske inte ser så mycket annorlunda ut än förra årets Galaxy S8, men dess böjda glas på framsidan och baksidan av telefonen är drop-dead beautiful. Och låt oss inte glömma förra årets HTC U11, och det är flytande ytdesign som gjorde det möjligt för baksidan av telefonen att byta färger baserat på ljusets reflektion. När jag först höll telefonen i mina händer var jag kär. Enheten som jag slutade med hade Amazon Silver-finishen. Ärligt talat var de blå färgtonerna mer dominerande, men telefonen glimmade ett ljust silver när ljuset slog det bara rätt. HTC U11 Jag använde telefonen som min huvudsakliga enhet i flera månader och slog på det tydliga skyddssystemet från tid till annan när jag visste att det fanns en chans att jag skulle släppa telefonen eller skrapa den. Men för det mesta var min HTC U11 nakna och visade den fantastiskt utformade kroppen på världen. När HTCs telefoner byggdes med ett aluminium unibody-skal skulle de lätt kunna klara det missbruk som vi sätter in våra telefoner dagligen. Visst, metallkroppen skulle bli märkt med några smuts, skrapor och repor efter ett år, men den solida konstruktionen var stark nog för att klara mer än ett halvt dussin klumpiga droppar. Saker var säkert inte detsamma med HTC U11. Efter att ha släppt telefonen inte mer än två centimeter till mitt skrivbord märkte jag ett minuscule chip på baksidan av telefonen där glaset möttes med metallramen. Det var inte dåligt, men det gjorde mig verkligen mer orolig över hur jag behandlade telefonen. Från och med då coddled det som en liten kattunge och hålls den skyddad med sitt tydliga fall. Men min extravård fogades två månader senare när jag upptäckte en spiderwebsprickning på baksidan av telefonen efter att ha tagit den ur fickan. Jag släppte inte telefonen och jag hade inte utsatt något för det medan det var i min ficka. Det lilla chipet i glaset och de vanliga spänningarna i det dagliga livet var tillräckligt för att göra det. HTC U11 Du kan säga att den krackade baksidan av min HTC U11 är helt mitt fel och jag kommer att hålla med om att jag delar lite skylt på det. Om jag hade hållit en sak hela tiden eller om jag skulle ha varit lite försiktig skulle telefonen aldrig ha skurit i första hand. Mitt motargument är att jag är extremt försiktig med varje smartphone som jag använder och jag har aldrig knäckt en skärm under de 14 år jag har använt smartphones. Bara förra veckan tog jag upp den nya Galaxy S9 +. Som du kan gissa, köpte jag inte ett fall att gå med det och efter bara tre dagar märkte jag en liten rep på telefonens baksida. Telefonen hade aldrig blivit tappad. Den hade aldrig placerats på en robust yta och hade inte ens varit i samma ficka som mina nycklar. Det enda som kunde ha repat på baksidan av Galaxy S9 + är de mikroskopiska sandpartiklar som vi alla har i våra fickor. HTC U11 Medan jag älskar telefoner som HTC U11, Samsung Galaxy S9 och även iPhone X, ser jag fram emot den dag då smartphone-tillverkare väljer ett nytt "it" -material för sina konstruktioner. Visst är glaset mycket prickigt och kan behandlas tusentals olika sätt att leverera nya och spännande estetik för de små bitar av teknik som vi alla bär med oss, men vad är meningen om vi måste slå en gummibylte på den för att skydda den slitage i vardagen. Jag vill säga att jag är klar med glasbakade telefoner, men jag är ärligt tunnJag är i början av en väldigt lång konstruktionscykel som i slutändan tvingar mig att få ett löjligt fall på ett fantastiskt utformat utförande. Och du då? Vilken är din upplevelse med glasbakade telefoner? Och, viktigast av allt, vad är ditt kärlek / hatförhållande med dem? Släpp oss en rad i kommentarerna och dela din erfarenhet.

Jämför mobilabonnemang