Internationell SIM-kortguide: hur man gör billiga utländska samtal på din mobiltelefon

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 04, 2018

Internationell SIM-kortguide: hur man gör billiga utländska samtal på din mobiltelefon

Att ringa på mobil till nära och kära och vänner utomlands kan kosta en arm och ett ben.

Jämför mobilabonnemang

Behöver du ringa Kina? Det kan kosta dig så mycket som £ 3 per minut. Kanske har du vänner i Indien? Beroende på ditt nätverk kan du ringa dem till en chatt med ett värde på 1,50 kr per minut.

I den här handboken delar vi pengarbesparande tips och tittar på hur du kan undvika höga priser och ringa utomlands utan att blåsa ett hål i din budget.

Under tiden undersöker vi SIM-kort från nätverk som specialiserar sig på billiga internationella samtal. Vissa av dem har en månatlig ersättning för utländska samtal eller kan trimma kostnaden för internationella samtal till några pennies per minut. Även till avlägsna platser.

Vi kör också regeln över tilläggen från stora nätverk som ger dig en utdelning för utländska samtal för ytterligare ett månadsutlägg.

Och vi kommer att se och för och nackdelar med Wi-Fi-samtalstjänster, till exempel Skype eller WhatsApp, som låter dig ringa med 3G eller 4G-ersättning.

Letar du efter råd om hur du använder din telefon utomlands istället? Ta en titt på vår guide till roamingavgifter.

Internationella SIM-apparater vs internationella samtalstillägg: Vad är skillnaden och vad är bättre?

Telefon och SIM-hjälte

Om du är ansluten till ett stort brittiskt nätverk och du inte vill betala höga priser för internationella samtal kan du registrera dig för ett internationellt samtalstillägg, till exempel Vodafones internationella tillägg eller O2: s internationella favoriter Skruva på.

För en extra månatlig utlägg, kommer en internationell ringerboll-on att skära kostnaden för att ringa utomlands till några pennies per minut eller kommer att få dig en bestämd mängd inklusiva minuter till utomeuropeiska nummer.

I allmänhet lägger en internationell uppringnings tillägg mellan £ 3-15 per månad till din faktura.

Dessa är inte dåligt värde. Men de är inte ditt enda alternativ. Och om du verkligen är angelägen om att hålla kostnaderna nere, kanske de inte heller är din bästa.

Det beror på att vissa nätverk, som Vectone, Lebara och LycaMobile, innehåller generösa mängder utländska samtal som en del av din månatliga samtalstillägg.

Dessutom är dessa nätverks månatliga kontraktspriser i linje med stora nätverk. Så ett internationellt SIM-kort kan fungera betydligt billigare än den kombinerade kostnaden för ett mobilt kontrakt med ett stort nätverk och ett utlandssamtal.

Internationella SIM: vad får du?

Utbudet av internationella SIM-kort från Vectone, Lebara, LycaMobile och deras ilk är enormt.

Men i stort sett fungerar alla sina internationella telefonsamtal på ett rullande kontrakt, så du kan avbryta med 30 dagars varsel. De flesta kommer också att omfatta samtal till brittiska mobiler och fasta telefoner, plus data och texter ersättningar också.

Vad som definitivt inte ingår är samtal till premiumnummer i Storbritannien och utomlands och samtal till kundsupport, verktygsföretag och liknande tjänster.

Du kommer inte heller att få de slags kundincitament, till exempel O2 Rewards eller EE-biljetter, som du får när du är med ett känd större nätverk. Men du kan bestämma att det är ett litet pris att betala för billiga internationella samtal.

Bland de internationella telefonsamtal som du kan välja är:

SIM-apparater som ger dig inklusiva eller billiga internationella samtal till ett land du väljer.

Regionala SIM-kort som ger dig inklusiva samtal till en rad länder i en viss del av världen. Till exempel Asien eller Östeuropa.

SIM-apparater som innehåller en viss mängd samtalsterminaler som du kan använda för att ringa till hundratals platser över hela världen. Naturligtvis tenderar dessa att vara dyrare.

Prisvärd, studentvänlig SIM-adress riktad mot ungdomar från utomeuropeiska studier i Storbritannien.

Vad som är rätt för dig beror på dina användningsvanor och hur många samtal du gör till utlandet. Och, naturligtvis, vilket land eller länder du vill ringa.

Tänk ett internationellt SIM-kort är rätt för dig? Ta en titt på vårt val av de bästa internationella SIM-erbjudandenen.

Internationella samtalstillägg

Alla större nätverk erbjuder internationella samtalstillägg, som du kan registrera dig när du vill. Och välj lika enkelt, med 30 dagars varsel. Som nämnts ovan lägger de vanligtvis mellan £ 3-15 på din månadsräkning.

Det är värt att notera att även om dessa vanligtvis inkluderar internationella samtal till mobiler och fasta telefoner, debiteras du fortfarande för samtal till premiumhastighetsnummer och andra icke-geografiska nummer, till exempel kundservice hjälplinjer, myndigheter, verktygsföretag och banker.

Du bör också vara medveten om att vanligtvis den maximala samtalstiden är två timmar, varefter det går att använda samtalskurser utan samtal. Så om du vill fortsätta tala och inte betala genom näsan för privilegiet, kan du helt enkelt avsluta samtalet och sedan ringa upp numret igen.

Vissa standout-tillägg vi märkte är:

O2 International Favoriter Bolt On. Prissatt 10 kr per månad, detta erbjuder 3000 minuter till internationella fasta nummer i 60 länder. Det är en ganska generös ersättning. Och du får 100 minuters mobila samtal till tre internationella nummer du väljer.

EE International. Går dig 500 minuter till mobiler och fasta telefoner i 50 utvalda destinationer för £ 10 per månad. Läner du kan ringa med ditt bidrag inkluderar Australien, Indien, Polen och USA.

Tre internationella sparare. Prissatt en nyans över 15 kronor per månad och riktad mot någon som gör många utländska samtal, det ger dig 3000 internationella minuter per månad till fasta telefoner. Utbudet av länder du kan ringa är inte lika omfattande som några andra internationella samtalstillägg, men inkluderar fortfarande Australien, Kina, Nya Zeeland, Polen och USA.

Vodafone International Saver. Vid 3 £ per månad är detta en av de billigaste internationella samtalstilläggen och innehåller 100 minuter till utlands fasta telefoner och mobiler per månad till 100 destinationer.

Vissa större nätverk erbjuder inte internationella samtalstillägg, men kompenserar med billig betalning när du tar samtalstariffer för utländska destinationer. iD Mobile, till exempel, låter dig ringa USA till £ 0,0600 per minut till fasta telefoner och mobiler. Eller ring fasta telefoner och mobiler i Indien för £ 0,02 per minut.

Internationella samtal med internet / VOIP: För och nackdelar

Skype logo VOIP samtal

VOIP-tjänster som Skype, Viber och WhatsApp tillåter dig att ringa internationella samtal via internet, antingen med ditt hem Wi-Fi eller din 3G eller 4G-mobilanslutning.

Fördelen med dessa tjänster är:

1) Du betalar inte utpressande internationella samtalskurser.

2) Du behöver inte ha en internationell minutersättning för att göra "gratis" utländska samtal.

3) Så länge du har en Wi-Fi eller mobil internetuppkoppling, kan du ringa samtalen.

Men det finns nackdelar.

För en sak, om du är beroende av Skype eller WhatsApp för att ringa internationella samtal måste du vara inom 3G eller 4G-signal eller vara ansluten till Wi-Fi. Den person du ringer måste också vara ansluten till internet.

För en annan sak, om du använder 3G eller 4G, kommer du naturligtvis att äta i din datautgift.

Och med tanke på att uppgifterna är vad du verkligen betalar för de flesta kontrakt och kan vara ganska tätt rationerade på vissa nätverk, kan det vara smartare och mer kostnadseffektivt att hänga på din ersättning och spara det för dataförlängda tjänster, t.ex. som webbläsare och strömmande video.

Jag vill bara göra det udda utlandet samtalet. Ska jag använda min fasta eller mobila?

Det beror på var du ringer, liksom vilken fastighetsleverantör och mobilnät du har anmält dig till. Men det är oftast billigare att använda din fasta telefon, om du ringer till standardpriser och inte har ett internationellt samtal för din fasta telefon eller mobiltelefon.

Om du till exempel är en BT-kund och ring en fast eller mobil i USA till sin standardpris betalar du 46p per minut. Men om du anmälde dig till Vodafone och gjorde ett fast eller mobilt samtal till samma plats, skulle det sätta dig tillbaka en rejäl 1,50 kr per minut. Det är en viss skillnad.

Vi rekommenderar att du tar en titt på dina leverantörers röstsamtal först. Och håll ögonen på hur mycket du verkligen gör utländska samtal.

Om du underskattar användningen kan det vara värt att överväga att få ett internationellt samtalstillägg från ditt nätverk för att spara pengar. Eller kanske även byta till ett nätverk som inkluderar internationella samtalsterminaler som en del av månatliga utsläppsrätter.

Vilket mobilabonnemang ska jag välja