Innehållsbegränsade SMS

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 02, 2018

Innehållsbegränsade SMS

Det är inte alltid klart vad dessa tjänster kostar, även om lagen kräver en tydlig beskrivning av de avgifter som tas ut av den aktuella tjänsten.

Det har blivit populärt att hålla tävlingar via SMS-tjänster, till exempel. skickar ett sms med ett ord till ett visst nummer, vilket innebär att man anmäler sig till tävlingen till exempel en resa eller liknande. Priset varierar kraftigt och kan sträcka sig från några dollar till flera hundra kronor.

Många misstänker att om de har gratis SMS i mobilabonnemanget kostar dessa tjänster inte något. Det är inte fallet - du kommer alltid att debiteras ett extra belopp för att använda innehållsbegränsade SMS, oavsett prenumerationsformulär.

Har du blivit debiterad för innehållsbegränsade SMS-meddelanden som du inte är medveten om att ha använt?

De flesta leverantörer av premium rankade SMS stöder inte bidragsbeloppet efter förvärvet klassificeras som en tjänst som utförs, snarare än en produkt emot.

Men om du har använt en sms-tjänst utan att bli informerad om att det här debiteras är det mot lagen. Vi rekommenderar därför att du kontaktar leverantören ifråga och förklara din situation i hopp om snabb återbetalning. Snälla berätta för mig att du inte tror att det kommer att förklaras tillräckligt tydligt vad denna tjänst kostar.

Om leverantören av tjänsten, ditt klagomål överskridits eller inte är tillgängligt, kan du överklaga till konsumentklagenämnden. Kom dock ihåg, en hänvisning till tjänsten du använde - så att konsumenten Nämnden har att fatta beslut om tjänstens villkor och priser som beskrivs korrekt och tydligt.

Lista över leverantörer av innehållsleverantörer:

Observera att dessa är inte nödvändigtvis avsändaren av meddelandet på den tjänst du har använt, men är ansvariga för att samla in beloppet från ditt köp, samt regelefterlevnad av de företag som använder leverantören.

Månadens mobilabonnemang