HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 - Den bästa mobilen?

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 16, 2018

HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 - Den bästa mobilen?

HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 - Specifikationer

Samsung S5 är både lättare och har större skärm än HTC M8, men undrar från Korea faktiskt bättre än ära i USA? Här kan du jämföra HTC One M8 Samsung Galaxy S5 och jämföra priser och kvalitet är två av de absolut bästa topp mobiler tillkännage i juni 2014 - se vilken mobil som är bäst för dig!

 Specifikationer för HTC One M8

  • Mått: 70,6 x 146,4 x 9,4 mm
  • Vikt: 160 gram
  • Kontrollsystem: Android 4.4.2
  • Display: 5 tum, 1920 x 1080 pixlar

Specifikationer på Samsung Galaxy S5

  • Mått: 72,5 x 142 x 8,1 mm
  • Vikt: 145 gram
  • Kontrollsystem: Android 4.4.2
  • Display: 5,1 tum, 1080 x 1920

Material och kvalitet

När det gäller materialval och design visar HTC verkligen sina möjligheter. M8-hantverket är verkligen imponerande och du märker tydligt kvaliteten när du håller M8 i handen. Här är Samsung helt enkelt kort, eftersom plastdesignen på S5 är svår att leva upp till konkurrentens stora utseende och exklusiva känsla. Samsung har dock gjort vattentätet konstruerat, vilket kan väga tyngre för dem som dyker och pratar i telefon under duschen.

Användargränssnitt, applikationer och funktioner

HTC skiljer sig från sin funktion Blinkande , vilket gör uppdateringar från telefonen, nyhetskällor och sociala nätverk lättillgängliga för användaren. Samsung har en liknande funktion, men inte alls av samma kvalitet som HTC.

Samsung Galaxy S5 innehåller dock många funktioner och alternativ för gratisapplikationer, premiumtjänster, som vanligtvis kostar pengar att ladda ner. Telefonen har också massor av hårdvara och mjukvarubaserade extrafunktioner som gör Samsung S5 till en säker vinnare av funktionskategorin.

Skärm och media

HTC One M8 har en 5 tums skärm, som är mindre än Samsung S5-skärmen, men å andra sidan något högre. Den inbyggda musikspelaren har ett formidabelt ljud som inkluderar På grund av att högtalarna vrider ljudet till dig istället för att sitta på baksidan av telefonen.

Samsung Galaxy S5 har en större skärm än HTC One M8, men skärpan verkar inte vara omedelbart bättre. Det är dock möjligt att anpassa bildskärmens enhändiga användning och för att ansluta telefonen till en större skärm, vilket sägs vara bekvämt om du också har Samsung Smart TV.

kamera

HTC One M8 har en ultra-pixelkamera med två kameralinser. Det ger Möjlighet att ändra fokus på bilder efter att de tagits. De andra kamerans effekter på telefonen är dock av dålig kvalitet och fungerar inte korrekt. I synnerhet gäller denna 3-D-funktion och cellfärgseffekterna. Å andra sidan gör M8 förbättring i fattigare ljus bättre än Samsung S5, och trots M8 relativts sett har för mycket brus i bilden.

Samsung Galaxy S5 erbjuder videoinspelning i 4K-upplösning och mycket mer megapixlar än konkurrenten. Samsung har många alternativ och alternativ, men kamerans yta verkar lite förvirrande och även om det kan anpassas kan det fortfarande vara svårt att hitta. Bildkvaliteten på utomhusbilder och makrobilder är dock betydligt bättre jämfört med M8.

Fitness och extrafunktioner

HTC One M8 har samarbetat med Fitbit när du skapar en applikation som räknar dina steg och presenterar resultatet i HTCs Blinkfeed .

Samsung Galaxy S5 erbjuder på en fingeravtrycksläsare med acceptabel noggrannhet. Dessutom har S5 S-Voice-funktionen, som låter dig styra din Samsung med rösten. Två funktioner som du inte hittar med HTC M8.

Den övergripande vinnaren av dimma mellan Samsung S5 och HTC M8

När det gäller material, kvalitet och design, är Samsung Galaxy S5 inte en chans mot HTC One M8. Samsung är dock ganska överlägsen på de flesta andra områden. Samsung S5 har fler funktioner och applikationer, kameran har bättre skärpa, och sedan finns det lite viktig detalj att S5 design är vattentät. Så trots HTC elegans och kvalitet är M8 modell inte riktigt tillräckligt för att luta Samsung av pinnen, som den bättre av de två mobiler . Vi behöver därför göra Samsung Galaxy S5 vinnaren av denna dyst och den bästa mobilen av de två.

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor