Ditt barns första mobiltelefon och prenumeration

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 07, 2018

Ditt barns första mobiltelefon och prenumeration

Överväger du att köpa en mobiltelefon och en mobilabonnemang för ditt barn, så läs mer om vad som händer och vad som ska undvikas.

När barnet har börjat bry sig om att få en mobiltelefon, vet du hur det fungerar. Men det behöver inte vara en stor kostnad för att ge ditt barn sin första mobiltelefon. Det kan till och med finnas en säkerhet för att alltid komma i kontakt med sitt barn, och att barnet kan kontakta dig om något skulle vara fel.

Många teleselskap erbjuder mobila abonnemang som specifikt riktar sig till barn och ungdomar - med förmåga att kontrollera och begränsa din konsumtion som förälder.

De flesta av dessa prenumerationer innehåller en smart funktion: Du kan alltid ringa upp valda nummer (t.ex. ditt nummer), även om pratstunden är uttömd. Det innebär att ditt barn alltid kommer att kunna ringa dig om det blir nödvändigt - även i slutet av månaden när all normal pratstund spenderas med dina vänner.

Om ditt barn har en fast grupp vänner som han / hon pratar med kan det vara en bra idé att delta i beslutet om vilket mobilföretag som ska välja, eftersom det i många fall finns yttrandefrihet för personer med samma mobilföretag. Det innebär att du kan köpa en billigare mobilabonnemang med mindre samtalstid inkluderad.

Om du är osäker på vilken mobilabonnemang som passar bäst för ditt barn eller vill få ett erbjudande på en hel grupp mobilabonnemang, vill mobilabonnement.dk få ett gratis erbjudande för dig baserat på de kriterier du vill träffa.

Detta borde vara medveten om:

  1. Du måste vara 18 år för att skapa en mobilabonnemang, vilket innebär att du är förälder som är en proxy för ditt barns prenumeration - och du är självklart ansvarig för räkningen
  2. Ditt barn vill naturligtvis ha den senaste och smartaste telefonen. Om du väljer ett paket med abonnemang för att få rabatt på din mobiltelefon, kommer du ofta att vara bunden till en längre period på 6, 12 eller 24 månader - även om ditt barns telefon ska bryta eller försvinna.
  3. Du kommer givetvis att kunna köpa en ny telefon och använda samma prenumeration, men eftersom det finns mycket pengar på mobilmarknaden inom 12 eller 24 månader riskerar du att fastna i en dyrare prenumeration än vad som behövs. 
  4. Mobilabonnement.dk rekommenderar därför ett abonnemang utan bindande eller med en minimal bindningsperiod.
  5. De största synderna när det gäller extraräkningar på ungdomars mobiler är definitivt innehåll för mobiltelefonen. Dessa kan vara spel, ringsignaler, tillgång till specifika webbplatser och liknande.
  6. Om du har möjlighet att inaktivera innehållsutlöst SMS är det här en bra idé, eftersom det inte alltid är tydligt för barn att tjänsten de spenderar kostar pengar.

Läs mer om innehållsberäknade SMS genom att klicka nedan på artikeln nedan:

Innehållsbegränsade SMS

Innehållsbegränsade SMS är tjänster som kostar extra och debiteras via din mobilräkning. 

Det kan vara att köpa en bussbiljett, stödja en välgörenhet eller köpa ringsignaler och annat innehåll till din mobiltelefon.

Hitta ett mobilabonnemang