Bästa smartphones för äldre - guide och priser

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 20, 2018

Bästa smartphones för äldre - guide och priser

Äldre människor använder idag mobiltelefoner som aldrig tidigare och de flesta vill inte äta med en halvskiva telefon - de vill ha en bra skärpa, användarvänligt gränssnitt, bra kamera och bra batterilivslängd. Guide till priser för de bästa mobiltelefonerna för äldre .

Inte bara är de unga krävande mobiltelefoner - de gör också de äldre. Äldre människor använder mobilen för många saker, som att läsa nyheter, titta på videor, videochatt med barn och barnbarn, ta bilder och göra videoinspelningar, till exempel wifi-hotspots, så att datorn kan komma online i husvagnen.

De kanske inte har så mycket krav på ett användargränssnitt med många avancerade alternativ - det fungerar bara. Många äldre människor kanske inte har pengarna för den dyraste nya toppmodellen och därför tar vi också hänsyn till priset.

Vi leder till de bästa mobiltelefonerna för äldre med en jämförelse av priser - det finns 1,600 kronor i skillnad mellan priset på de 5 bästa telefonerna för äldre.

De bästa mobiltelefonerna för äldre - ranking och priser

# 1 Huawei Mate 10 lite

Kommentar: Stor 6-tums skärm, bra batterilivslängd, mycket användarvänligt gränssnitt för äldre, bra kamera, bra ljud och bra tangentbord. 

Bästa pris: ca 1,750 kronor.

# 2 Sony Xperia X Compact

Kommentar: Liten telefon med bra skärm på 4,6 tum, lång batteritid, användarvänligt gränssnitt för äldre, bra kamera, bra ljud och bra tangentbord. 

Bästa pris: ca 2 100 kr.

# 3 HTC 10

Kommentar: Stor skärm med 5,2 tum, lång batteritid, bra gränssnitt, bra kamera, bra ljud och bra tangentbord. 

Bästa pris: ca 3000 kronor.

# 4 Motorola G5S Plus

Kommentar: Stor skärm på 5,5 tum, bra batterilivslängd, användarvänligt gränssnitt för äldre, bra kamera, bra ljud och bra tangentbord. 

Bästa pris: ca 2.200 kr. 

# 5 Samsung Galaxy S7

Kommentar: Stor skärm på 5,1 tum, lång batteritid, mycket användarvänligt gränssnitt för äldre, mycket bra kamera, vattentät bra ljud och bra tangentbord. 

Bästa pris: ca 3,350 kronor.

Bästa mobiltelefoner för äldre

Det finns flera skräddarsydda mobiltelefoner för äldre, men de ofta liknar ingenting, många äldre vill förknippas med och så många av dagens telefoner har möjlighet att en enkel användarvänligt gränssnitt, kan de allra flesta äldre fortfarande använda en modern mobiltelefon. 

De bästa mobiltelefonerna för äldre, februari 2018

Den guide till de bästa mobiltelefoner för äldre är från februari 2018. Rankningen baseras på tester utförda på mobil.nu och priserna hämtade på pricepusher.dk och telepristjek.dk. De fem telefoner för äldre kommer från Huawei, Motorola, Sony, HTC och Samsung.

Den dyraste telefonen på topp 5 listan kostar cirka 3 300 kronor, medan den billigaste kostar ca 1.750 kronor. Så du kan spara ungefär $ 1600 på den billigaste bästa telefonen för äldre. Den bästa mobiltelefonen för äldre i jämförelse med priset är nu Huawei Mate 10 liten.

Hitta ett mobilabonnemang som passar dina samtals- och surfvanor