10 tips: Hur man sparar batteriet

Skriven av Oscar Karlsson - Februari 27, 2018

10 tips: Hur man sparar batteriet

De flesta av oss hatar när telefonen går ur ström. Vi har samlat 10 tips om hur du håller batteriet längre

Vi måste bara kolla in Facebook, använd GPS för att hitta vägen och döda tiden med ett spel. En smartphone används för många saker hela dagen. Därför kan det vara helt irriterande och inte minst obekvämt när det plötsligt går tomt.

Lyckligtvis finns det mycket du kan göra för att hålla telefonens batteri kvar hela dagen.

Vi har samlat 10 tips:

  1. Stäng ner skärmens bakgrundsbelysning: Ju större skärmen, desto mer ström används på skärmens ljus. Det är användbart att skruva ner det.
  2. Stäng av WiFi, Bluetooth och GPS när du inte använder den: Din mobil använder ström för att söka efter de tre typerna av signaler. Det finns ingen anledning om du inte använder dem.
  3. Lossa inte batteriet helt: Lithiumbatterier, som används av alla mobila tillverkare idag, är bäst att inte gå ur ström.
  4. Batteriet är bäst laddat vid mellan 40 och 80 procent kapacitet. Du kan njuta av roligt under dagen. Detta skadar inte batteriet.
  5. Batteriet är sämre på strömmen när det är mycket varmt och mycket kallt.
  6. Uppdatera mobilt operativsystem: Mobila tillverkare uppdaterar regelbundet uppdateringar som optimerar batteriets prestanda.
  7. Undvik strömbrytare: I telefoninställningarna kan du se vilka appar som använder mest ström.
  8. Stäng av skärmen oftare: Du kan bestämma hur många sekunder som ska gå innan skärmen stängs av. En avskärm använder nästan ingen ström.
  9. Var medveten om öppna appar: Appar kan använda mycket ström, även om du inte använder dem aktivt. Stäng dem helt.
  10. Köpa en Power Bank: En kraftbank är ett bärbart batteri som kan ladda din mobil flera gånger medan du är på farten. Då är det dags att leta efter ett vägguttag i tid och löpa ut.

Månadens mobilabonnemang