10 saker händer med din telefon utomlands

Skriven av Oscar Karlsson - Mars 24, 2018

10 saker händer med din telefon utomlands

Telefon utomlands - förbered dig:

En telefon utomlands är inte nödvändigtvis en lycklig telefon. Om du är en av de lyckliga som kan packa solkräm, skär flikar och resten av sydfrugterne just där när höstlovet drar igång, bör du ta en titt nedan. För när du kan luta dig lugnt långt bort från arbetsuppgifter och tidsfrister, har din trofasta följeslagare precis börjat det hårda arbetet.

Eftersom din telefon slutligen innehåller allt från din kamera till ditt kort, kommer det att göra din resa ännu enklare ... Eller kommer det? - Vi ger dig 10 saker som händer med din telefon utomlands, du borde titta igenom innan du passerar den varmare himlen.

1. Dina nätverksinställningar blir galen!

Från det ögonblick du lägger benen på offshore och stänger av flygläget, kommer du bli bombarderad med meddelanden från din leverantör som kommer att be dig uppdatera detta och synkronisera något annat. Om du självklart har beställt utländsk telefoni kanske du vill undvika en procentandel. Men din telefon kommer fortfarande att vara extra medveten om de nya villkoren, och din leverantör skickar bekräftelse på att du bara kan använda mobiltelefonen som du gör hemma.

2. Hotellets Wi-Fi kommer att vara din bästa vän och värsta fiende.

Det är säkert bra att använda hotellets Wi-Fi när det är möjligt - och spara några data på alla #throwback-bilder som kommer att laddas upp när du är hemma och regnet piskar ner.

Problemet är bara att alla andra på hotellet sannolikt kommer att ha samma idé, så din internetanslutning blir irriterande långsam.

Och du behöver antagligen att ange din e-post på flera tvivelaktiga webbplatser varje gång du behöver tillgång till wifi, vilket innebär att du kommer att bombarderas med reklam från ett utländskt telekommunikationsföretag för livet.

3. Du kommer aldrig släppa bort din rädsla för dataroaming

Även om dataroamingtullar har blivit tappade sedan maj 2016, är någon form av dataförbrukning utomlands fortfarande en trevlig. Och om du fortsätter att använda upp data, precis som du gör hemma, utan att acceptera din leverantör erbjuder på internationella samtal, kan du se fram emot ett lagförslag hemma, som skulle få de flesta ögon vattning.

En god nyhet för många danskar och speciellt Odense borgmästare Anker Boye, som för några år sedan tog ett mobiltelefonräkningen hem i bakluckan på 250.000 kronor, är att roamingavgifterna inom EU kommer att vara helt tas bort från den 15 juni 2017.

Det måste också sägas att många av de danska leverantörerna redan erbjuder möjligheten att använda telefonen utomlands ingår i deras abonnemang, vilket innebär att du kan använda din mobiltelefon i ett flertal utvalda länder även utanför EU utan att betala extra .

Men du kommer ändå aldrig att helt släppa bort den ökande summan av pengar som tickar ditt bankkonto varje gång du laddar upp en selfie från semesterparadiset.

4. Du kommer slut på minnet

Vi vet alla det. Du har laddat ner en film och miljontals låtar för resan, så telefonen är redan proppfullt innan du har haft en chans att instagramme vy från flygplansfönster och göra alla medvetna om att du är på väg till Sunshine och barfota i sandaler.

Snart tar en bild av en snygg cocktail en längre diskussion om vilka appar du behöver ta bort för att skapa plats för din nya bild.

Undvik denna situation genom att skicka dina foton till molnet, oavsett om det är iCloud, Google Cloud eller en tredje lösning. Då är du också säker på att dina värdefulla minnen inte försvinner när du lägger dina ben på dansk mark.

5. Sand, sand hela vägen

Som sand tenderar alltid att gömma alla slags platser i dina byxor, du kan vara säker på att det också kommer att hända med din telefon.

Vid ett tillfälle kommer du naturligtvis att hitta den dold under din mobiltelefon cover, men du bör inte bli förvånad om du också hittar den runt batteriet och SIM-kortet på din kära följeslagare.

Ge din telefon en snabb start med en fin borste omedelbart efter att ha lämnat stranden för att undvika klyvning på linjen.

6. Farväl batteri

Att titta på en skärm i högt solsken är inte det enklaste. Förutom att få obehagliga rynkor i pannan behöver du förmodligen skruva upp ljusstyrkan helt, vilket kommer att tömma batteriet för ännu mer energi. Därför kommer ditt batteri att dö förr än du kan äta dig genom alla delar av frukostbuffén på toppen av en hemsk morgon som drivs av cyniska ökningar.

Dessutom är det naturligtvis det faktum att batteriet redan är tungt laddat av alla semesterbilder som ska tas och sedan laddas upp till Facebook, även kallat det stora batteriet.

Men oroa dig inte, hjälpen är på väg. Som alltid finns det appar på marknaden som kan spara dig. Ladda ner appar som Juice Defender eller Battery Doctor, och hjälp telefonen att hålla de långa sommarnätterna.

7. Din telefon blir otur - väldigt dålig
Det är ingen hemlighet att din telefon redan är en rörlig bakteriebomb, men nu kan du lika väl förbereda dig för att multiplicera detta faktum med 100.

En kombination av svett-, solskyddsmedel och klibbiga sangriahänder innebär att telefonen blir mer avstörande än någonsin tidigare. Ett lager av alla typer av exotiska rester kommer att packa din telefon, vilket inte borde vara relaterat till någon teknik någonsin!

Men förhoppningsvis kommer du alltid i gruppen med den typ som torkar - använd en av dem för att ge telefonen en uppfriskande zing toppen av en dag som kunde lika gärna ha varit på Roskilde Festival

8. Inga fler buggar vid poolen

I gamla dagar av semester, kan det lätt hända att någon sköts i poolen till sin egen förvåning, den enda oro var våta byxor och en skadat hår (möjligen en bruten vänskap).

Idag lever vi i vår tur i stor rädsla för att förstöra vår käraste gadgeteje och tillkännage högt "min telefon är i min ficka" varje gång vi är nära vattnet: den officiella uppfattningen att retas vid poolen är uteslutna.

Men vi vet alla typer, som alltid bör ta saker lite längre än vad som är bra. Därför kan du välja att köpa en försäkring för din mobil hos de flesta mobila företag, så du är säker på en ny telefon om den gamla överlämnar till vattnet. En mobil försäkring behöver inte kosta en gård och du kan alltid kolla om din leverantör erbjuder försäkring som inköp. Mobiltelefonleverantörer som erbjuder mobiltelefonförsäkring inkluderar Call Me, Telia, Telenor och 3.

9. Du kommer att förlora det

Bästa scenario: Din telefon har dolts under den enorma explosionen av kläder, handdukar och badkläder som tar det mesta av golvytan i ditt hotellrum

Värsta scenariot: Du lämnar en liten, obehaglig bar klockan 4 efter att ha förlorat din telefon och hjärnceller till förmån för kall öl och en hög promille.

Idag har de flesta telefoner "lyckligtvis" någon version av en "hitta min telefon" -funktion, så att Apple eller Google kan identifiera positionen för en telefon.

Användbart om du har glömt din smartphone av misstag i din väns rum eller i hotellets restaurang, men inte så bra om någon obemärkt ta telefonen ur väskan, eller om du mot din vilja, har förlorat det i den stora mörkt hav.

Se till att din reseförsäkring eller hemförsäkring täcker prylar eller förvärv en mobil försäkring och vara tydlig vid flera tillfällen tillbringa flera timmar på den lokala polisstationen för att få ett speciellt nummer, så din försäkring kan punga ut för den stulna föremålet.

10. Du kommer så småningom att glömma det

Ju mer du kommer till semester desto mindre kommer du säkert att oroa dig för din dagliga beroende av din telefon.

Så snart du är i ett turkosblått hav och alla dina bekymmer tvättas ut med vågorna i havet, är det plötsligt inte så viktigt att kontrollera Facebook var 10: e minut.

Ta telefonen säkert och njut av din digitala detoxbehandling.

Mobilabonnemang